blog picture

В последната една година COVID-19 коренно промени много аспекти от нашия живот. Много от нас за първи път трябваше да се карантинират или да носят маски. В началото на „локдауните“ видяхме много примери за това как природата се завръща на неочаквани места. Въпреки това, пандемията увеличи многократно консумацията на пластмасови маски, които не се рециклират.

Разбира се, най-добрият начин да опазим природата (и себе си от вируса) е да носим маски за многократна употреба. Така сме сигурни, че нищо не попада в инсинераторите и съответно във въздуха.

От друга страна е интересно да видим креативните решения, които се появяват от нуждата да носим маски. Един страхотен пример за идейно решение са биоразградими маски, от които поникват цветя! Нидерландската създателка, Мариан Де Груут-Понс, споделя че е била провокирана от пластмасовите маски и желание промяна. Тя е дизайнер, който използва природосъобразни материали за проектите си и е искала да обвърже страстта си с належащите дилеми. „Хубаво е хората да мислят за хармонията в природата в ежедневието. Надявам се маските ще помогнат не само за намалянето на пластмасата, но и за запазването на пчелите“, споделя Мариан.

Ние сме напълно съгласни с нуждата от подобни продукти. Разгледайте магазина ни за да видите новите ни картички със семена и подарете картичка с „букет“ на близък човек!

Recommended Posts