blog picture

Когато става дума за устойчив интериорен дизайн, повечето от нас си представят дървени плотове и стени от мъх. Замисляли ли сте се обаче за отпечатък, който има обработеното дърво? Масовата горска сеч може да е фатална за някои региони, а обработката може да коства много емисии (взимайки предвид различните степени на обработка и транспорта на междинните продукти).

Британската компания Full Grown предлага доста нестандартно решение на тези проблеми. Вместо да правят мебели от обработени плоскости, те отглеждат дръвчета, които растат във формата на мебелите. Този сложен процес комбинира наука, изкуство, овощарство и дизайн по уникален начин.

Алис и Гавин Мунро са двойката стояща зад проекта. Те са прекарали последните 13 години в проучване и разработване на техниката, която използват за направата на мебелите. „След като посадим дръвчетата ги поставяме в рамка, която да ги оформи. Тайната съставка е време – важно е да укрепнат, за да се използват възможно най-дълго. Това е истинската устойчивост на нашия продукт“.

Вижте повече на сайта им – https://fullgrown.co.uk/

Recommended Posts